internetoplichting

Slachtoffer van internetoplichting?

Online shoppen wint nog altijd aan populariteit. Dat weten criminelen ook; zij slaan steeds vaker hun slag via de digitale weg. Artikelen die u online besteld en betaald heeft, worden niet geleverd. Bent u opgelicht op internet en dus het slachtoffer van internetoplichting? Als bedrijf of als particulier? Schakel dan Recherchebureau Inquirendum in om voor u de internetfraude te onderzoeken.

Aangifte doen of niet?

Het is vanzelfsprekend dat u zich bedrogen voelt als de producten die u besteld én betaald heeft niet geleverd worden. Dat betekent helaas niet altijd dat u aangifte kunt doen van internetoplichting. Pas als blijkt dat een verkoper een ‘listige kunstgreep’ of een ‘valse hoedanigheid’ heeft gebruikt, is er sprake van een strafbaar feit. Maar wie afspraken niet nakomt en niet levert wat betaald is, pleegt wel een wanprestatie. De politie doet geen onderzoek naar wanprestaties, omdat die onderdeel zijn van het civiele recht. Recherchebureau Inquirendum traceert betrokkenen voor u, doet onderzoek en maakt een degelijk rapport op over de internetoplichting, zodat u de schade kunt verhalen op de daders.

Onderzoek naar internetfraude: Recherchebureau Inquirendum

Weet u wel zeker dat er sprake is van een strafbaar feit? Ook dan kunt u als bedrijf of particulier terecht bij Recherchebureau Inquirendum. U hoeft dan niet te wachten tot de politie tijd heeft om uw aangifte van internetoplichting op te pakken. Inquirendum start het onderzoek wanneer het u het beste uitkomt.

Twee vormen van internetoplichting

Bedrijven en particulieren die zijn opgelicht op internet zijn het slachtoffer van fraude. Recherchebureau Inquirendum onderscheidt twee soorten internetfraude:

  • U doet een aankoop in een webshop, maar de bestelde producten worden niet geleverd. De aanbieders van deze producten innen grote bedragen en als de buit binnen is, laten zij niks meer van zich horen.
  • Is een aanbieding op internet te mooi om waar te zijn, dan is dit ook vaak zo! Oplichters maken graag gebruik van de goedgelovigheid van mensen. Door artikelen heel goedkoop aan te bieden, kunnen bedriegers bijvoorbeeld grote aantallen valse concertkaarten of gestolen IPads verkopen.

Voor bedrijven en particulieren

Onderzoek naar internetoplichting kost veel tijd. Vaak hebben bedrijven die zijn opgelicht op internet meer budget voor een goed rechercheonderzoek dan particulieren. Voor particulieren wegen de kosten van een rechercheonderzoek vaak niet op tegen het schadebedrag. In sommige gevallen kan Recherchebureau Inquirendum het onderzoek naar internetoplichting van meerdere slachtoffers samenvoegen. Zo kunnen we ook voor particulieren een onderzoek starten. Dit doen we in samenwerking met politie en justitie. Inquirendum is namelijk een gecertificeerd recherchebureau, in het bezit van een keurmerk van de branchevereniging voor particuliere onderzoeksbureaus.

Bent u opgelicht op internet?

Heeft uw bedrijf veel financiële schade opgelopen? Neem contact met ons op. Bel ons op +31(0)6 25 19 36 26 of stuur een e-mail naar info@inquirendum.nl en maak een afspraak voor een intakegesprek.

Close Menu