ICT-onderzoek

ICT-onderzoek

Door uw computer, mobiele telefoon en online netwerken heeft u alle informatie die u nodig heeft altijd binnen handbereik. Maar wat voor u binnen handbereik is, is vaak ook toegankelijk voor anderen. Met ICT-onderzoek zorgt recherchebureau Inquirendum dat uw data veilig blijft. En als het al te laat is: dan halen we de verloren gegevens voor u terug.

Data definitief verwijderen

Bent u toe aan een nieuwe computer? Dan kunt u de oude aan de weg zetten of weggeven aan een kennis. Voordat u dat doet, is het verstandig om eerst uw data definitief te verwijderen. Zo voorkomt u dat een ander aan de haal gaat met uw belangrijke (privé)gegevens. Bij het legen van uw harde schijf komt meer kijken dan het indrukken van de deleteknop. Ook het legen van uw prullenbak is niet voldoende. Inquirendum is gespecialiseerd in ICT-onderzoek en kan data definitief van uw laptop of pc verwijderen.

Data veiligstellen

U zit met de handen in het haar: uw computer doet het niet meer en u bent al uw persoonlijke gegevens kwijt. Of u komt ineens niet meer op de USB-stick waar al uw financiële administratie op staat. Wanhoop nog niet. Door ICT-onderzoek kan Inquirendum in veel gevallen uw verloren data weer terug halen of veiligstellen. Ook als u uw mobiele telefoon in het water heeft laten vallen of als de SD-kaart in uw fotocamera niet meer werkt, kan datarecovery uitkomst bieden.

ICT-onderzoek of digitaal forensisch onderzoek?

De ervaren rechercheurs van Inquirendum zijn experts in digitaal onderzoek. Met ICT-onderzoek sporen we gaten in de beveiliging van uw netwerk op. En we verwijderen eenvoudig de data van uw oude computer. Bent u gegevens kwijt? Dan kunnen wij uw laptop of pc doorzoeken om data veilig te stellen. Maar wilt u ICT-onderzoek gebruiken om bewijsmateriaal te verzamelen voor een juridische procedure? Kies dan voor forensisch ICT-onderzoek. Digitaal forensisch onderzoek is wat ingewikkelder en daardoor ook kostbaarder, omdat er meer handelingen nodig zijn dan in regulier ICT-onderzoek. U moet namelijk voor de rechter aan kunnen tonen dat er niet gesjoemeld is met het bewijsmateriaal.

Heeft u uw telefoon in het water laten vallen? Of wilt u uw oude pc weg doen?

Met ICT-onderzoek dragen onze rechercheurs zorg voor de veiligheid van uw gegevens. Voor meer informatie neem contact met ons op. Bel ons op +31(0)6 25 19 36 26 of stuur een e-mail naar info@inquirendum.nl en maak een afspraak voor een intakegesprek.

Close Menu