In Case of Emergency!

Medewerkers van hulpdiensten, maken steeds vaker mee dat de persoon, die betrokken is bij een ongeval, wel een mobieltje bij zich heeft, maar dat men de hele gsm moet doorspitten om het telefoon nummer te vinden van een ouder of partner.

 

ICE (afkorting voor “In Case of Emergency”) is bedoeld om in uw mobiele telefoon het  telefoonnummer (en adres) onder de naam ICE op te slaan, die hulpverleners direct kunnen bellen als de eigenaar bij een ongeluk betrokken raakt.

 

Hiermee kan voorkomen worden dat hulpverleners kostbare tijd verliezen met het identificeren van slachtoffers, met het zoeken met wie er contact moet worden opgenomen indien iemand ernstig gewond is en er niet met het slachtoffer gecommuniceerd kan worden, of met het inwinnen van essentiële medische informatie.

 

Als iemand wil dat er met meerdere personen contact wordt opgenomen, kan men meerdere ICE-nummers in het toestel zetten. Daarvoor kunnen codes als ICE1, ICE2, ICE3 gebruikt worden. “ICE” is ondertussen al internationaal erkend als afkorting.

Dan weten de politie, de ambulance, de dokter, enz… wie ze moeten waarschuwen!

Close Menu