Een stalker stoppen: een voorbeeldzaak

Stalker stoppen(Cyber) stalken kan uw leven flink overhoop gooien. Helemaal als er maar geen eind aan lijkt te komen. U wilt uw stalker stoppen, maar hoe? In dit blog laten wij zien hoe onze rechercheurs een familie hebben geholpen die slachtoffer was van cyberstalken.

Cyberstalken: wat is het?

Cyberstalking is het stelselmatig lastigvallen van een of meerdere personen via e-mail, WhatsApp, sms, Facebook, Instagram en andere online media. Met de komst van al deze media is stalking helaas alleen maar makkelijker geworden. Het kan gewoon anoniem vanuit huis, zonder dat iemand het doorheeft. Het kan dan ook lang doorgaan en de stalker stoppen is lastig. Want wie zit er achter al die nare berichten?

De intake

Slachtoffers van cyberstalken zitten vaak in zak en as. Zo ook de familie die wij hebben geholpen. De opdrachtgever kwam met een familielid naar ons kantoor voor een intake. Ze wisten niet meer wat ze moesten doen. De opdrachtgever, maar óók de rest van de familie werd via social media, WhatsApp- berichten en e-mails lastiggevallen door een persoon, waarvan de rechercheurs vrijwel direct het vermoeden hadden dat de ex-partner van de opdrachtgever hierachter zou kunnen zitten.

Berichtenterreur

De familie ontving dagelijks tientallen belastende WhatsApp-berichten van telefoonnummers over de hele wereld. Ook ontvingen alle familieleden zeer regelmatig e-mailberichten met onterechte beschuldigingen erin. Deze berichten kwamen van onbekende personen/namen en e-mailadressen. Via  Instagram en nep Facebookpagina’s werden belastende teksten en afbeeldingen verspreidt. Het cyberstalken ging maar door en door. Ze deden aangifte, maar de politie deed helaas niets om de stalker te stoppen. De familie was ten einde raad. Gelukkig namen ze contact op met ons recherchebureau.

De stalker stoppen: onze aanpak

Om een eind aan het cyberstalken te maken, hebben we alle berichten die de familie ontvangen had vastgelegd als bewijsmateriaal en geanalyseerd. Na onderzoek bleek dat de e-mail- en WhatsApp berichten inderdaad van de ex-partner van de opdrachtgever kwamen. Ze had valse Gmail-accounts aangemaakt en verzond deze namens fictieve personen. In overleg met ons vond er een confrontatie met de stalker plaats waarbij zij het bewijs onder ogen kreeg. De stalker stoppen lukte: na de confrontatie stopte het cyberstalken gelukkig.

De zaak duurde lang en het was behoorlijk heftig voor de familie, maar ze zijn ontzettend blij dat ze eindelijk rust hebben en weer van hun leven kunnen genieten.

Ook slachtoffer van cyberstalken?

Bent u ook slachtoffer van stalking? Wilt u de stalker stoppen? Wij helpen u graag. Onze rechercheurs staan 24/7 voor u klaar. Neem contact op, dan plannen we zo snel mogelijk een intake in.