Data verwijderen

Data verwijderen

Klantgegevens, financiële informatie en persoonlijke bestanden. Het merendeel van onze belangrijke persoonlijke en zakelijke documenten bewaren we op een laptop of pc. Vaak zijn het bestanden die u niet zomaar aan anderen prijs wilt geven. Daarom is het belangrijk om data definitief te vernietigen voordat u uw laptop of pc wegdoet. Recherchebureau Inquirendum kan definitief al uw data verwijderen.

Weg is niet écht weg

Met een simpele druk op de deleteknop verwijdert u eenvoudig uw documenten. Of u sleept ze naar de prullenbak op uw computer, om deze vervolgens te legen. Of u wist alle data door een format-c in te geven. Tenminste, dat denkt u. Er komt veel meer kijken bij data verwijderen: delen van bestanden blijven namelijk op de harde schijf van uw laptop of pc staan. Op het eerste gezicht kunt u niet meer bij uw gegevens, maar iemand met de juiste kennis kan uw belangrijke dossiers en persoonlijke informatie zo weer tevoorschijn toveren. En dat is het laatste wat u wilt.

Data vernietigen: bescherm uw gegevens

Bent u toe aan een nieuwe laptop of pc? Zet uw afgedankte pc dan niet klakkeloos aan de weg. Geef uw oude laptop niet zomaar weg aan een collega of kennis. Laat eerst uw persoonlijke data echt verwijderen. Recherchebureau Inquirendum kan voor u de data op uw laptop of pc vernietigen. Wij zorgen ervoor dat alle documenten daadwerkelijk verwijderd worden van uw computer. Zo gaat de financiële informatie die op uw harde schijf staat geen eigen leven leiden en kunnen gevoelige bedrijfsgegevens niet in verkeerde handen terecht komen.

Forensic digital wipe

Recherchebureau Inquirendum heeft veel ervaring met het definitief data verwijderen van laptops en pc’s. We gebruiken hiervoor een techniek die de Amerikaanse overheid gebruikt om de nationale veiligheid te waarborgen. Door een zogenaamde ‘forensic digital wipe’, ook wel ‘military wipe’ genoemd, zorgt de overheid dat geheime (militaire) gegevens niet in verkeerde handen terecht komen. Inquirendum zet deze techniek ook in om uw data definitief te verwijderen.

Staat u op het punt om uw oude laptop of pc weg te doen? Wilt u er zeker van zijn dat de harde schijf echt leeg is? Laat recherchebureau Inquirendum dan uw data verwijderen. Ook voor het herstellen van verdwenen data kunt u bij ons terecht. Geen zin om uw computer te brengen? Wij komen op locatie of u kunt gebruik maken van onze haal- en brengservice.

Is uw harde schijf echt leeg?

Zet uw oude pc of laptop niet zomaar langs de weg. Laat eerst uw data echt verwijderen door Inquirendum. Neem contact met ons op via +31(0)6 25 19 36 26 of stuur een e-mail naar info@inquirendum.nl en maak een afspraak voor een intakegesprek.

Close Menu