Digitale opsporing

Digitale opsporing

Een groot deel van ons leven speelt zich digitaal af. Vandaag de dag maakt iedereen gebruik van laptops, smartphones en online netwerken. Dat brengt steeds weer nieuwe problematiek met zich mee: van verdwenen data tot digitale bedrijfsfraude. Digitaal onderzoek is een vak apart. En Inquirendum verstaat het als geen ander.

Data definitief verwijderen

De meest belangrijke documenten staan opgeslagen op een laptop of pc. Bestanden die u het liefst privé wilt houden. Bent u toe aan een nieuw apparaat? Dan doet u er verstandig aan om eerst al uw data definitief van uw oude computer te verwijderen, voordat u deze aan de straat zet of aan een nieuwe eigenaar geeft. Daar komt alleen wel meer bij kijken dan een snelle druk op de delete knop. Inquirendum kan uw data definitief van de harde schijf verwijderen. Zelfs een specialist in digitale opsporing kan uw gegevens zo niet meer terugvinden.

Data recovery

Is uw harde schijf gecrasht en bent u al uw bedrijfsgegevens kwijt? Ziet u de foto’s op uw usb-stick niet meer? Dat levert een hoop ellende op. U had uw gegevens en foto’s namelijk alleen maar digitaal. En zo simpel als uw data verloren gaan, zo ingewikkeld lijkt het om gegevens weer terug te krijgen. Wat nu? De rechercheurs van Inquirendum hebben veel ervaring met digitaal onderzoek en kunnen uw gegevens vaak terugvinden door datarecovery.

Digitale veiligheidsscan

Als u uw huis verlaat, draait u altijd de deur op slot. U wilt voorkomen dat inbrekers uw huis of bedrijf binnendringen en uw eigendommen meenemen. Hetzelfde geldt voor uw digitale bezittingen. U wilt niet dat digitale inbrekers gevoelige documenten en bedrijfsgegevens op uw laptop of server stelen. Daarom wilt u zeker weten dat uw computer of netwerk goed beveiligd is. Inquirendum kan een digitale veiligheidsscan voor u doen. Door digitale opsporing van gaten in uw beveiliging, zorgen we dat u hackers een stapje voor kunt blijven.

Digitaal forensisch onderzoek

Veel bedrijven zijn het slachtoffer van bedrijfsspionage, gegevensdiefstal of het lekken van informatie. De schade is soms niet te overzien. Cybercriminaliteit neemt alleen maar toe. Inquirendum is gespecialiseerd in digitale opsporing. Onze rechercheurs gaan op zoek naar digitale sporen. Informatie van computers/laptops, usb-sticks en servers onderwerpen we aan uitgebreid digitaal onderzoek om daders op te sporen. Wilt u juridische stappen ondernemen? Laat Inquirendum dan uw onderzoek doen en bewijzen op verantwoorde manier verzamelen. Met digitaal forensisch onderzoek van Inquirendum staat u sterk.

Digitaal onderzoek nodig?

Wilt u verloren data terughalen? De veiligheid van uw server of laptop controleren? Of een cybercrimineel ontmaskeren? Inquirendum staat u bij met gedegen digitaal onderzoek. Neem contact met ons op via +31(0)6 25 19 36 26 of stuur een e-mail naar info@inquirendum.nl en maak een afspraak voor een intakegesprek.

Close Menu