Beheer jouw privacy in Windows 10

Op 13 oktober 2017 presenteerde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) haar rapport over de naleving van de Nederlandse privacy wetgeving in Windows 10 Home en Windows 10 Pro. In het rapport geeft de AP aan dat Microsoft haar klanten meer informatie moet geven over de gegevens die worden verzameld en hoe die worden gebruikt, zodat gebruikers beter geïnformeerde keuzes kunnen maken.

Meer informatie over privacy instellingen

Microsoft heeft bij het AP aangegeven dat er aanzienlijk meer informatie beschikbaar is, echter moet men weten waar het gevonden kan worden. De volledige reactie van Microsoft is in de volgende bijlage te vinden en laat zien waar de instellingen te vinden zijn.
Additioneel zijn de volgende video instructies beschikbaar gemaakt om zelf de regie over deze instelling te voeren en jou privacy te waarborgen.

Anniversary-editie

Met behulp van onderstaande instructievideo kunnen gebruikers van de Anniversary-editie de privacy instellingen aanpassen:

Creators-editie

Met behulp van onderstaande instructievideo kunnen gebruikers van de Creators-editie, ook wel makers-editie, de privacy instellingen aanpassen: