Personeelsscreening

Personeelsscreening

Gekwalificeerd en betrouwbaar personeel is de kracht van iedere onderneming. Het is dus belangrijk dat u de juiste mensen in dienst neemt. Wilt u bedrijfsdiefstal voorkomen? Er zeker van zijn dat uw sollicitant betrouwbaar is? Frauduleus of onbekwaam handelen voorkomen? Recherchebureau Inquirendum zoekt met een personeelsscreening en antecedentenonderzoek uit wie u voor zich heeft.

Vertrouwen in uw personeel

Goede medewerkers zijn lastig te vinden. Ervaring leert dat sollicitanten hun situatie nog weleens mooier schetsen dan die eigenlijk is. Een kandidaat kan zich tijdens een sollicitatiegesprek nog zo betrouwbaar voordoen, maar schijn kan bedriegen. Als werkgever wilt u weten of uw toekomstige werknemer daadwerkelijk beschikt over de benodigde kennis, diploma’s en vaardigheden. In een personeelsscreening, ook wel pre-employment screening genoemd, onderzoekt Inquirendum de integriteit van uw sollicitant. Vertrouwen in uw medewerkers is namelijk de basis voor een goede werkrelatie.

Personeel screenen

In een sollicitatieprocedure is de werkgever niet de enige die beslist over een toekomstige samenwerking. Ook de sollicitant moet een goed gevoel hebben bij zijn mogelijk nieuwe werkgever. U wilt een goede verstandhouding niet op voorhand verstoren door kritische vragen te stellen. Laat personeel screenen daarom aan ons over. Recherchebureau Inquirendum onderzoekt met een cv-check en personeelsscreening of de kandidaat is wie hij of zij zegt te zijn. We gaan na of het cv en de referenties kloppen en we doen een online check om in kaart te brengen hoe de sollicitant zich presenteert op social media.

Antecedentenonderzoek

U wilt op uw werknemers kunnen bouwen. Zeker wanneer zij een gevoelige functie binnen uw onderneming bekleden. Fraude binnen bedrijven komt zeer regelmatig voor en kan u grote schade opleveren. Daarom is het verstandig om te achterhalen of uw sollicitant een strafrechtelijk verleden heeft door middel van een antecedentenonderzoek. Er wordt een verklaring omtrent gedrag (VOG) aangevraagd, waaruit blijkt of de kandidaat de wet heeft overtreden op een manier die mogelijk risico’s oplevert voor uw bedrijf. Is de sollicitant ooit veroordeeld voor bedrijfsfraude, dan kan afwijzing een logisch gevolg zijn.

Wilt u meer zekerheid? Laat uw personeel screenen

Als ondernemer wilt u de beste mensen in uw bedrijf. Een personeelsscreening is dan eigenlijk een must. Naast sollicitanten kunnen de ervaren rechercheurs van Inquirendum ook zakenrelaties en uw huidige personeel screenen, ook wel in-employment screening genoemd. Door de screening uit te laten voeren door een externe partij voorkomt u een mogelijke vertrouwensbreuk. Dat betekent echter niet dat de persoon in kwestie niet op de hoogte is van het onderzoek. In verband met de privacywetgeving voeren we pas een screening uit na schriftelijke toestemming van de betreffende persoon.

 

[callout title=”Meer informatie over een personeelsscreening?” buttontext=”Contact” buttonlink=”https://www.inquirendum.nl/contact/”]
Wilt u meer informatie over pre-employment screening, cv-checks of antecedentenonderzoek? Of wilt u een personeelsscreening op maat? Neem contact op met recherchebureau Inquirendum. Bel ons op +31(0)6 25 19 36 26 of stuur een e-mail naar info@inquirendum.nl en maak een afspraak voor een intakegesprek.
[/callout]

Close Menu