Digitaal forensisch onderzoek

Digitaal forensisch onderzoek

Het leven wordt steeds digitaler: post komt in de vorm van een e-mail, sociale contacten verlopen via social media en zakelijke gegevens staan op het bedrijfsnetwerk. Het is dan ook niet gek dat cybercriminaliteit alleen maar toeneemt. Vooral bedrijven zijn vaak het slachtoffer van bedrijfsspionage, gegevensdiefstal en het lekken van informatie. De financiële schade is vaak niet te overzien. Recherchebureau Inquirendum helpt u cybercriminaliteit aan te pakken met digitaal forensisch onderzoek.

Cybercriminaliteit op de digitale werkvloer

Digitale bedrijfsfraude en het binnendringen van computersystemen is niet alleen meer weggelegd voor experts. Met wat hulp van Google kan iedereen tegenwoordig digitale bedrijfsgegevens kopiëren of stelen. Er is een keur aan malware, software en andere simpele tools verkrijgbaar die het gemakkelijk maken om uw netwerk binnen te dringen. Voor u het weet maakt een medewerker uw geheime plannen, financiële situatie of het klantenbestand wereldkundig. Met digitaal forensisch onderzoek verzamelt Inquirendum bewijsmateriaal, onderzoeken we gegevensdiefstal en leggen zwaktes in uw digitale omgeving bloot.

Compleet rechercheonderzoek

Een frauderende medewerker die gebruik maakt van bedrijfscomputers laat altijd sporen achter. Recherchebureau Inquirendum is gespecialiseerd in het terugvinden en interpreteren van digitale sporen. We kunnen data veiligstellen op gegevensdragers die gebruikt zijn bij het plegen van digitale fraude. De informatie van USB-sticks, servers en laptops onderwerpen we aan een uitgebreid forensisch ICT-onderzoek. De bevindingen worden verwerkt in een uitgebreide rapportage die u in een eventuele rechtszaak kunt gebruiken. Afhankelijk van de uitkomsten doen we verder onderzoek, nemen we getuigenverklaringen af of doen we observaties. Zo vullen traditionele bedrijfsrecherche en digitaal forensisch onderzoek elkaar perfect aan.

Wacht niet te lang!

Inquirendum doet er alles aan om uw data veilig te stellen en zo veel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen, zodat we de daders van cybercriminaliteit kunt stoppen. De sporen die zij achterlaten gaan na verloop van tijd verloren. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk actie onderneemt. Vermoedt u dat u het slachtoffer bent van digitale bedrijfsfraude? Doe dan niks meer op de laptop of pc! Om data zoveel mogelijk te behouden, moet u het apparaat direct uitzetten en niet meer aanzetten. Neem zo snel mogelijk contact op met recherchebureau Inquirendum zodat wij digitaal forensisch onderzoek kunnen doen.

Laat Inquirendum forensisch ICT-onderzoek voor u doen

U kunt digitaal forensisch onderzoek het beste overlaten aan de deskundige rechercheurs van Inquirendum. Probeer het heft dus niet in eigen hand te nemen. Voor een rechter is het namelijk van groot belang op welke manier het bewijsmateriaal verkregen is. U moet aan kunnen tonen dat er niet met bewijzen geknoeid is. Kunt u dat niet? Dan is uw bewijs  waardeloos en heeft u juridisch vaak geen poot om op te staan. Inquirendum voert digitaal forensisch onderzoek op verantwoorde wijze uit. Het bewijs is toetsbaar en de rechter kan het gebruiken in uw zaak.

Vreest u dat u slachtoffer bent van cybercriminaliteit?

Verdenkt u een van uw medewerkers van digitale fraude? Schakel dan direct recherchebureau Inquirendum in. Digitaal forensisch onderzoek helpt de dader op te sporen. Bel ons op +31(0)6 25 19 36 26 of stuur een e-mail naar info@inquirendum.nl en maak een afspraak voor een intakegesprek.

Close Menu