Concurrentiebeding

Onderzoek concurrentiebeding

Om te voorkomen dat uw medewerkers kennis en klanten meenemen naar een volgende werkgever, heeft u een concurrentiebeding laten opnemen in het arbeidscontract. Maar wat nu als uw (oud-)medewerker zich daar niks van aantrekt? Dan wilt u hier zo snel mogelijk een stokje voor steken. Daarvoor moet u aan kunnen tonen dat de werknemer het concurrentiebeding schendt. Recherchebureau Inquirendum verzamelt harde bewijzen voor u, zodat u sterk staat in een eventuele rechtszaak.

Overtreding concurrentiebeding schaadt uw bedrijf

Uw medewerkers houden uw onderneming draaiende met al hun kennis over het vakgebied en de nauwe relatie die zij onderhouden met klanten. Maar als een medewerker uw bedrijf verlaat en aan het werk gaat bij de concurrent of een eigen onderneming start in hetzelfde vakgebied, is dat doorgaans in uw nadeel. Hij of zij neemt een schat aan kennis mee en wellicht ook een aantal van uw klanten. Het kan u aardig wat inkomsten kosten. Heeft u het vermoeden dat een van uw (oud-)medewerkers in strijd met het concurrentiebeding handelt? Opzettelijk of onbewust? Laat recherchebureau Inquirendum onderzoek doen naar de overtreding van het concurrentiebeding.

Zonder bewijs geen zaak

Het is logisch dat u als werkgever optreedt tegen schending van het concurrentiebeding: u heeft uw medewerkers niet voor niets de nodige begeleiding en scholing gegeven. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Als u naar de rechter wilt stappen, moet u namelijk voldoende bewijs hebben dat aantoont dat het concurrentiebeding geschonden is en op welke manier de werknemer dat heeft gedaan. Als het gaat om een overtreding concurrentiebeding geldt: wie eist, die bewijst.

Onderzoek naar overtreding concurrentiebeding

Verzamelen van bewijs en aantonen van schending van het concurrentiebeding is niet altijd even simpel. De rechercheurs van Inquirendum hebben veel ervaring in het doen van onderzoek naar overtreding concurrentiebeding. Wij gebruiken verschillende onderzoeksmethodes. Ieder concurrentiebeding onderzoek starten we met een administratief onderzoek, zodat we een accurate profielschets kunnen maken. Dan begint het tactische rechercheonderzoek: hier worden getuigen en betrokkenen geïnterviewd. In sommige gevallen observeren we ook personen om zo een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. Al het bewijsmateriaal bundelen we in een compleet onderzoeksdossier. Zo kunt u de rechter tonen dat het concurrentiebeding is geschonden.

Heeft u het vermoeden dat (oud-)medewerkers het concurrentiebeding aan de laars lappen? Dat zij informatie uit uw onderneming delen bij een ander bedrijf? Laat recherchebureau Inquirendum u helpen een sterke zaak te bouwen. Wij verzamelen bewijzen voor u, zodat u daadwerkelijk wat kunt eisen.

Bouw een sterke zaak!

Heeft u het vermoeden dat (oud-)medewerkers het concurrentiebeding aan de laars lappen? Dat zij informatie uit uw onderneming delen bij een ander bedrijf? Bel Recherchebureau Inquirendum op +31(0)6 25 19 36 26 of stuur een e-mail naar info@inquirendum.nl en maak een afspraak voor een intakegesprek.

Close Menu