Bedrijfsfraude onderzoek

Bedrijfsfraude onderzoek

Heeft u het idee dat er dingen verdwijnen in uw onderneming? Geld of eigendommen? Zijn declaraties ongekend hoog? Dan kunt u zomaar te maken hebben met bedrijfsfraude, ook wel interne criminaliteit genoemd. Recherchebureau Inquirendum doet onderzoek naar deze interne fraude, zodat u dit tijdig een halt toe kunt roepen en verdere schade kunt beperken.

Flinke schade door interne fraude

Bedrijfsfraude kan overal voorkomen, in een klein bedrijf of grote onderneming, in de productiehal of op het directiekantoor. In alle gevallen kan het behoorlijke schade aanrichten voor uw bedrijf: financieel en voor uw imago. Bedrijfsfraude bestaat bestaat in veel verschillende vormen – ook digitaal. Cybercriminaliteit wordt een steeds groter probleem waar veel bedrijven mee te maken krijgen. Hackers worden steeds slimmer en medewerkers kunnen met minimale computerkennis uw kostbare bedrijfsgegevens kopiëren of zelfs stelen. Met forensisch ICT-onderzoek doet recherchebureau Inquirendum onderzoek naar digitale bedrijfsfraude.

Houdt uw ogen en oren open

Vertrouwen moet het uitgangspunt zijn op de werkvloer. Helaas kunt u daar als ondernemer lang niet altijd van op aan. Werknemers die zich schuldig maken aan interne fraude, plegen strafbare of ongewenste handelingen als bedrijfsdiefstal, declaratiefraude of onterechte ziekmeldingen. En vaak zijn het juist de mensen van wie u het niet verwacht. Blijf dus alert op signalen van bedrijfsfraude. Zelfs als u het volste vertrouwen in iemand heeft. Op basis van uw vermoeden kan Inquirendum verder onderzoek doen naar bedrijfsfraude.

Recherchebureau Inquirendum spoort bedrijfsfraude op

Interne fraude komt voor in alle sectoren en is bovendien lastig te voorkomen. Verdenkt u medewerkers binnen uw organisatie? Dan is het verstandig om relevante informatie te bewaren. Denk aan (verwijderde) e-mails, toegangsregistraties, telefoongegevens en financiële data. Al deze informatie kan recherchebureau Inquirendum helpen de bedrijfsfraude aan te pakken. We stellen het bewijsmateriaal veilig in een onderzoeksdossier en als u dat wilt doen we aangifte bij de politie.

De regie in eigen hand

Pleegt een van uw medewerkers fraude binnen uw onderneming? Kan de politie niets voor u betekenen? Of wilt u zelf bepalen wat er met de resultaten van het onderzoek gebeurt en de regie in eigen hand houden? Dan helpen de rechercheurs van Inquirendum u graag!

Heeft u het vermoeden van bedrijfsfraude?

Doet de politie niets voor u? Neem meteen contact op met recherchebureau Inquirendum om verder leed te voorkomen. Bel ons op +31(0)6 25 19 36 26 of stuur een e-mail naar info@inquirendum.nl en maak een afspraak voor een intakegesprek.

Close Menu